Biuro Karier ZUT
Ilość ofert pracy w serwisie:6
Polityka prywatności 




INFORMACJE OGÓLNE
Administratorem danych jest Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie z siedzibą przy al. Piastów 17, 70-310 Szczecin.
Administrator danych osobowych powołał  osobę nadzorującą prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którą można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: IOD.kurek@zut.edu.pl.


DANE GROMADZONE W SERWISIE
Studenci/Absolwenci
1. Osoby będące studentami / absolwentami samodzielnie rejestrują swoją dane w portalu,  takie jak: imię, nazwisko, miejscowość, telefon, mail, informacje o odbywanych lub zakończonych studiach na danej uczelni: kierunek, wydział, specjalność.
Pracodawcy
1. Osoby będące pracodawcami samodzielnie rejestrują swoją firmę w portalu, podając takie dane jak nazwa firmy, adres, dane kontaktowe oraz konto główne firmy (do logowania w systemie biurokarier.zut.edu.pl). 
2. Poza danymi dotyczącymi firmy w bazie danych serwisu przechowuje się informacje o ofertach udostępnianych przez pracodawcę. Oferty są wprowadzane przez pracodawców i zawierają takie informacje jak: rodzaj pracy, stanowisko, forma i okres zatrudnienia, zakres obowiązków oraz oczekiwania wobec kandydata. 


OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH OSOBOWYCH 


Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres korzystania z usług Biura Karier. 


PAŃSTWA PRAWA 


Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia („prawo do bycia zapomnianym”),  prawo do przenoszenia danych. 
Z tych praw mogą Państwo skorzystać, składając wniosek w formie pisemnej do Inspektora Ochrony Danych w ZUT na adres: 


Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
Inspektor Ochrony Danych 
al. Piastów 17, 70-310 Szczecin.
lub IOD.kurek@zut.edu.pl


Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy RODO. 


PRZEKAZYWANIE DANYCH OSOBOWYCH DO PAŃSTW TRZECICH 


Państwa dane osobowe nie są przekazywane do państw trzecich.


KONTAKT 


W celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych w Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie, proszę się kontaktować z wyznaczonym Inspektorem Ochrony Danych e- mail: IOD.kurek@zut.edu.pl



POLITYKA PLIKÓW „COOKIES” 
Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. 
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie z siedzibą pod adresem al. Piastów 17, 70-310 Szczecin. 
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
1. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
3. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. 
W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
3. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
5. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). 
Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu. 
Jak wyłączyć pliki cookie w przeglądarce ?
Przeglądarka Opera
Przeglądarka Firefox
Przeglądarka Chrome
Przeglądarka Internet Explorer
Przeglądarka Safari


INSPEKTOR OCHRONY DANYCH 


W Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie funkcje Inspektora Ochrony Danych pełni Pan mgr Artur Kurek


Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych w ZUT


Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
Inspektor Ochrony Danych
al. Piastów 17, 
70-310 Szczecin.
lub
IOD.kurek@zut.edu.pl